29-12-07

Geschenk van de dolfijnen van Kirsten Kuhnert)

Eerste zin: Timmy is een kind van de zon. Op de dag dat hij besloot een deel van dit leven te worden scheen de zon, op de dag van zijn geboorte scheen de zon en ook op de noodlottige dag van zijn ongeval scheen de zon –bij de doop van zijn kleine zusje Kira.

 

 Passage:  En toen gebeurde het eerste uit een reeks van vele duizende kleine wonderen op Timmy’s reis met de dolfijnen naar een betere wereld. Op een keer aan het eind van de gebruikelijke 40 minuten toen mijn zoon in het water lag en Spunky tegen zijn voeten stootte om hem zachtjes voort te duwen, lachte Timmy hardop. Hij lachte, hij lachte werkelijk, echt waar, hij lachte, hij lachte heel hard en kraaide van plezier.

kirsten


Clue: Vrouw en haar gehandicapte zoon beginnen aan dolfijnentherapie

Achterflap:. Op de doopdag van haar dochter verandert het leven van Kirsten Kuhnert op dramatische wijze : haar zoontje verdrinkt in een zwembad. Een arts weet het jongetje nog te reanimeren, maar het is blijvend gehandicapt. In hun zoektocht van dokter naar dokter belanden Kirsten en Timmy uiteindelijk in Florida voor het volgen van een dolfijnentherapie. Het resultaat is verbluffend : Timmy gaat zienderogen vooruit . Gestimuleerd door deze ervaring richt Kirsten daarna de stichting "Dolphin Aid" op, om daarmee ook andere kinderen van deze heilzame therapie te laten profiteren.

"Geschenk van de dolfijnen" verhaalt over de wonderbaarlijke verandering in het bestaan van een vertwijfelde moeder en haar gehandicapte zoontje.

 

Auteur: De Duitse schrijfster is in 1994 stewardess en succesvol parttime manager van een bedrijf voor sportsponsoring. Ze beweegt zich in een omgeving van adellijke en beroemde personen, als haar tweejarige zoontje Timmy na een bijna-verdrinking in een epileptische coma raakt. Haar netwerk verandert ingrijpend: alleen echte vriendschappen bewijzen zich. Ook haar huwelijk gaat stuk. Haar vroegere vooroordelen en onbewustheid worden aangepakt, evenals de arrogantie en betweterigheid van de behandelende medici. In contact met de Amerikaanse grondlegger van de Dolphin Human Therapy, de neuroloog Dr. Nathanson, krijgt ze weer hoop op genezing van haar getormenteerde kind. Als hij eindelijk weer na 11/2 jaar lacht om een dolfijn in Florida, is haar idee voor de stichting Dolphin Aid geboren, die de prijzige behandeling (10.000 euro) van vergelijkbaar zieke kinderen kan sponsoren. Ze inspireert andere wanhopige ouders en krijgt veel media-aandacht, ook omdat Prins Leopold van Beieren (zelf vader van een gehandicapt kind) beschermheer wordt. Haar leeuwinnengevecht voor een toekomst voor haar kind leest makkelijk, prikkelend en overtuigend. Omslag met kinderhandje op dolfijnsnoet.

 

Motivatie: Dit is een vorm van AAT (animal assisted therapy) Mijn stokpaardje

Eigen mening; Ok dit is een waargebeurd verhaal en dus niet echt mijn ding. Ik las dit boek om meer info te krijgen over AAT. Die heeft mvr Kuhnert mij dus bezorgd.

Voor de rest zou ik zeker aanraden aan de liefhebbers van waargebeurde verhalen. Mensen die niet houden van dit genre en ook niet geinteresseerd zijn in het thema blijven beter ver weg van dit boek.

Maar bon, er zit dus genoeg relevante info in het boek. Het leuke is dat Kirsten ook niet met teveel zelfmedelijden schrijft (haar ik meestal in waargebeurde verhalen). Het accent ligt echt op haar ervaringen met deze vorm van therapie en niet op haar eigen gevoelens.

Dus missie geslaagd: ik heb voldoende info gekregen uit dit boek voor mijn eindwerk. Bedankt Kirsten Kuhnert!!!!

dolfijnen

 

wolvenlusScore:  een zeven

20:48 Gepost door Emily Page in Waargebeurd | Permalink | Commentaren (6) | Tags: hulpverlening, dieren, waargebeurd |  Facebook |

Commentaren

1 boek per week Gelukkig 2007!

Op
http://kunstkring-parnassos.skynetblogs.be/post/5387649/lectuurlijst-2007
heb ik alle titels geplaatst die ik in 2007 heb gelezen

Dus toch weer minstens 1 / week gehaald.

Gepost door: Peter | 01-01-08

Ik denk dat er in de relatie tussen mens en dier nog heel veel missing links zitten. En dat is prima! Het houdt de mens aan de studie en hij is niet in staat om het helemaal te verknoeien of te beheersen, want die 'deugden' zitten nogal stevig in zijn genen blijkbaar. Ik ga het boek beslist lezen, Emily, want ik ben een fervente dierenvriend.

Beste wensen voor 2008. Lees je een geluk! :-))

Groetje

Gepost door: Willy | 01-01-08

Lectuurlijst 2007 Ik heb mijn lectuurlijst verplaatst; ze hoorde daar niet thuis.
Ze staat nu op mijn persoonlijke blog:
http://peter-motte.skynetblogs.be/post/5387680/lectuurlijst-2007

Gepost door: Peter | 02-01-08

PS reactie weg PS: door mijn lijst te verwijderen en elders te plaatsen, is jouw reactie ook weg.

Gepost door: Peter | 02-01-08

PPS PPS: ik heb er nu een regeltje commentaar bijgezet.

Gepost door: Peter | 02-01-08

Waargebeurd Hey! Allereerst alsnog een fijn 2008 gewenst, met lekker veel boeken! Waargebeurde boeken: ik heb het er ook niet voor, of 't zou echt-nonfictie moeten zijn, en niet "iemand schrijft een verhaal over wat hij/zij meemaakte." Als je begrijpt wat ik bedoel. Voor dieren mag ik graag naar "Dieren in nesten" hangen kijken. Heerlijk. Terwijl dat programma toch gewoon hulpbehoevende dieren in beeld brengt. Ik geloof dat het de manier waarop is, die mij boeit.
Ook welkom op:http://gehoordengezien.skynetblogs.be

Gepost door: Lena | 13-01-08

De commentaren zijn gesloten.