06-11-07

Fashion babylon van Imogen Edwards-Jones

 fashion babylon

Eerste zin:  Het is de ochtend na de vorige nacht en als ik goed naar Alexander’s wipneus kijk, zie ik dat zijn neusgaten zo wit zijn als de rand van een martiniglas. Hij heeft flink gebruikt.

  Passage: Over maten gesproken, wij gaan maar tot maat 42, en het is geen normale maat 42, geen Marks en Spencersmaat 42. Marks maat 36 is een Chanel maat 40. Dikkere vrouwen vragen vaak waarom we maar tot maat 42 gaan en geen rekening houden met vollere figuren. Daar zijn verschillende redenen voor.

Ten eerste de kosten. Qua materiaal kost het me twee keer zoveel om een jurk in maat 40 te maken dan in maat 36 en ik kan de kosten niet doorrekenen aan de winkel, dus aan de klant….

Ten tweede is er gewoon onvoldoende vraag naar grotere designkledij. Misschien is het een viscieuze cirkel: we maken de kleding niet groot, daarom voelen stevige meiden zich te dik voor modeen hebben ze dus gene zin om bij een ontwerper te gaan winkelen. (p 73)

Clue: Het leven van een mode ontwerpster tussen 2 collecties door.


Achterflap:. Wat is mode? Wie beslist wat 'in' is? Waarom dragen we het ene jaar groen en het volgende jaar blauw? Waarom kost dat ene zwarte jurkje drieduizend euro en het andere dertig? Wordt er door modellen echt zoveel drugs gebruikt? Wie heeft de macht in de modewereld? In de traditie van Hotel Babylon en Air Babylon vertelt Imogen Edwards-Jones over twee seizoenen in een van de meest internationale, lucratieve en gesloten industrieën.

 

Auteur:

imogen

Imogen Edwards-Jones werkte als journalist en omroepster voordat ze boeken ging schrijven. Ze heeft voor diverse bladen geschreven en heeft inmiddels al heel wat boeken op haar naam staan, zowel fictie, als non-fictie. Voorbeelden van haar fictieve romans zijn, onder andere My Canapé Hell (2000). Met haar non-fictieboeken oogstte de schrijfster veel succes. In haar zogenaamde ‘Babylonboeken’ - Hotel Babylon (2004), Air Babylon (2005) en Fashion Babylon (2006) – laat Edwards-Jones met de hulp van een aantal anonieme insiders zien hoe het er in de hotel-, luchtvaart- en mode-industrie aan toe gaat. Op dit moment werkt de schrijfster aan een aflevering voor de BBC van de televisieserie van Hotel Babylon. Ze woont in Londen met haar man en dochtertje. (bron Chick Lit.nl) 

Motivatie: Af en toe (hééél af en toe) staat ze eens in mij op . De Echte Vrouw maw die geinteresseerd is in mode & gossip. En af en toe mag ze best komen piepen

Eigen mening;  Ik leerde
Imogen Edwards-Jones kennen via de kranten. Dat was in de tijd dat dit boek juist uitkwam. Ik heb heel het artikel gelezen en toegeven het was veel geroddel. Maar (erg maar waar) ik genoot er stiekem toch een beetje van. Het is mijn eerste boek uit de reeks (Fashion, Air, Hotel Babylon en de  gelijknamige tv reeks "Hotel  Babylon")  Ik kan de boeken ook niet vergelijken zoals je bvb wel kan vinden op de blog van Adelheid moonen)

Natuuuuurlijk ben ik nieuwsgierig. Ik prober mij regelmatig voor te stellen hoe het is om bvb een ander beroep te hebben dan het mijne! Met deze motivering in mijn achterhoofd, stelde het boek me niet teleur. Er word heel wat hooghartig afgeroddeld. De cliché’s over modellen en ontwerpers komen vaak uit. Af en toe breekt Edwards-Jones wel met deze cliché’s. Zo is er vbv de vriendschap met het model Lydia (zeker op het einde!!!)

Het boek heeft een vlotte, easygoing leesstijl. Dus als je enigsinds geinteresseerd bent in mode (ik eigenlijk niet, maar ik zou wel graag kledij leren ontwerpen) kan iedereen dit boek lezen.

Je steekt zelf nog wat. Wat wel relatief is, want deze kennis is nu bezwaarlijk basiskennis te noemen.

Enfin, voel je iets voor dit boek, dan zou ik het zeker lezen. Mannen en mensen die een hekel hebben aan uiterlijk vertoon zullen zich (denk ik) doodergeren. En dat moet je natuurlijk niet. Voor de liefhebbers in januari komt er een nieuw boek uit: Beach Babylon.


Score: 9 op 10
 

21:17 Gepost door Emily Page in Romans | Permalink | Commentaren (2) | Tags: eenzaamheid, mode, glamour |  Facebook |

Commentaren

Niet echt mijn ding, Emily. Er is een spreekwoord dat zegt: wie volgens de nieuwste mode wil gekleed gaan, moet naar Parijs of naar de zolder.

Groetje

Gepost door: Willy | 08-11-07

Niets voor mij dus - ik zou mij alleen maar ergeren.
Nog een prettig WE verder.
Lieve groetjes

Gepost door: Mythoske | 11-11-07

De commentaren zijn gesloten.