12-10-07

De ideale hond van Hilde Quisquater

Eerste zin: Met dit boek wil ik mensen helpen om hun hond of toekomstige hond beter te leren begrijpen. Ik hoop dat met dit begrip wat problemen kunnen worden voorkomen en/of opgelost.


Passage: Regelmatig kom ik in asiels om even te kijken wat er nu weer is binnen gebracht of om mensen te helpen bij de keuze van een hond. Zo stond ik eens te wachten op een klant voor wie ik een hond moest uitzoeken, toen iemand met een mooie labrador binnen kwam. Ook hij moest even wachten op de medewerkster van het asiel, waardoor we aan de praat raakten. Ik was natuurlijk nieuwsgierig om de horen waarom hij zijn hond afstond. Het leek mij een hele lieve sociale hond. Het bleek dat de mensen hem niet langer wilden omdat hij steeds wegliep…

Maar waarom ging hij altijd lopen? Omdat de omheining niets meer was dan een lage buxushaag en de hond in de tuin moest blijven wanneer zijn baasjes gingen werken!!

‘Maar mijnheer, ‘zei ik, ‘maak je tuin dan beter af of plaats een buitenren!’ Maar dat vond hij geen optie. ‘Weet je wel wat dat kost?’

Clue: Eerste les in Hondologie

Achterflap:. Is jouw hond ook je passie en je leven? Toen Hilde Quisquater op haar eenentwintigste een afgeschreven hond uit het asiel haalde, begon haar zoektocht naar kennis over hondengedrag. Zij volgde workshops en cursussen in binnen- en buitenland, en verslond massa's boeken. Ze haalde het diploma van kynologisch gedragstherapeut. Met haar kennis hielp ze mens en hond elkaar beter te leren begrijpen.
In dit boek brengt ze de kennis die ze in haar praktijk opdeed bijeen. Elk hondenras heeft zo zijn specifieke karaktertrekken. Vaak kiezen mensen nogal impulsief voor een bepaald hondenras. Zo lopen ze het risico een nieuwe huisgenoot te krijgen die niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Is jouw hond wel de juiste hond voor jou? Wat heeft een hond echt nodig? Wat moet je hond zeker kennen? Is een hond wassen ongezond? Kunnen honden verstaan wat je tegen hen zegt? Is een hond die gromt gevaarlijk? Kunnen honden onvoorwaardelijk van mensen houden?
Dit boek biedt een duidelijk antwoord op deze en andere vragen. Aan de hand van heel wat praktijkvoorbeelden legt Hilde Quisquater de basisregels uit voor de opvoeding van je hond. Het resultaat? Probleemgedrag behoort voorgoed tot het verleden!

 

Auteur: zie bovenstaande. Meer info nodig, bezoek de website van Hilde Quisquater 

 

Motivatie: het beter begrijpen van mijn mormeltjes Tong uitstekend


Eigen mening; Normaal bespreek ik geen informatieve beoken maar omdat dit zo vlot geschreven is maak ik een uitzondering.

Dit boek zo eigenlijk bijna verplichte kost moeten zijn voor mensen die een hond in huis willen halen.

Hilde bespreekt in haar boek verschillende hoofdstukken over de typische kenmerken van je hondenras, hondenfabeltjes, wat je moet kennen, wat je hond echt nodig heeft enzo.

In duidelijke taal met de nodige humor maakt dit boek geschikt voor iedereen die moeite wilt doen voor zijn/haar huisdier.

Verbazend ook hoe ik nog steeds bijleer (ondanks al menig hond en een paar jaar hondenschool). Het boek geeft uitleg over wie onze hond nu eigenlijk is en dat maakt het begrip voor je huisdier alleen maar groter.

Ik was wat bang dat het boek te plat commercieel ging worden (met huisdieren van Bekende Vlamingen enzo) behalve een enkele foto :p. Gelukkig heeft Hilde dit achterwege gelaten en gaat het boek alleen over het onderwerp dat mij interesseerde: de hond.

Dankzij de prettige leesstijl en de relevante voorbeelden ga je meer begrip hebben bij je huidig huisdier en ga je  bij de aankoop van je volgende hond eens goed nadenken: past deze hond wel bij mij? Zijn we niet verblind door deze hond zijn mooie uiterlijk? Want een hond is natuurlijk geen decoratiestuk in je huis.

Al moet ik toegeven dat ik bij mijn hond (mechelaar) grotendeels heb laten verleiden door haar mooie koppie. Gelukkig heb ik wel geluk gehad. Ons Juno is een prachthond denk ik met enige trots….Lachend


Score: Tien + Zou verplichte kost moeten zijn bij een huisdier

 

ideale hond


 


 

11:00 Gepost door Emily Page in Informatieve boeken | Permalink | Commentaren (3) | Tags: hond |  Facebook |

Commentaren

hilde quisquater is echt goed ik heb er nooit bij stilgstaan voor hondenterapeut te worden ik vind het een superchop ik wil net zoals hilde een goeie hondenterapeute worden

Gepost door: marissa | 15-02-08

Zonet uitgelezen, makelijk begrijpbaar en zeer duidelijk Hilde brengt de lezer op een eenvoudige manier tot inzicht in het hondenleven. Hoe je een hond leert begrijpen en welke reacties er mee gepaard gaan.
Veel bewondering voor haar kunnen.

Als ik over dit onderwerp een tip mag geven los van een specifiek boek dan zou ik ook Cesar Millan aanrader. Misschien zijn er wel boeken vertaald want hij heeft er al enkele geschreven. Hij is nog meer ervaren dan ons eigen Belgische Hilde maar dat staat haar ook wel te wachten.

greetz

Gepost door: Alain | 18-03-08

De ideale Hond Een zeer leerrijk,vlot lezend boek!Aan te raden vooraleer men een hond koopt,er zouden dan waarschijnlijk minder in een asiel gedumpt worden.Iedere biliotheek zou dit boek mogen aankopen!Wanneer verschijnt het volgende?

Gepost door: Anne-Marie | 27-07-08

De commentaren zijn gesloten.