11-09-07

De maagdentempel van Jacqui Lofthouse

Status:
Niet uitgelezen

Achterflap:
In 1779 sticht dokter James Graham een tempel aan de oever van de Thames. Hij installeert er een elektromagnetisch bed, dat onder bescherming staat van de huwelijksgod Hymen en dat hij voor vijftig pond per nacht verhuurt. Echtparen die er een gepassioneerde nacht doorbrengen, zijn verzekerd van een vruchtbaar huwelijk. , De zestienjarige wees Emilia Beaumont komt in aanraking met de bijzondere wereld van Graham doordat ze hulp bij hem zoekt. Het beeldschone en naïeve meisje gelooft dat ze een kind van de duivel is en dat de dokter haar kan genezen. Graham vraagt haar in zijn tempel op te treden als Hebe Vestina, de godin der heilzaamheid. Met haar zang en haar doorschijnende gewaden brengt zij de aristocratische gasten in de stemming, , Emilia's schoonheid is haar redding en tegelijkertijd haar grootste bedreiging. Haar broer wil haar uithuwelijken aan de machtige maar onaantrekkelijke lord Smellie. Ook de liederlijke lord Vermilion met zijn scherpe tong heeft zijn zinnen op haar gezet. , Terwijl de gemoederen in Engeland verhit raken door de sociale onrust en de berichten over de Franse revolutie, strijden twee kampen om Emilia's lot: Schoonheid en Waarheid tegenover List en Bedrog. , De maagdentempel wordt verteld in de vorm van een dagboek dat Emilia heeft nagelaten en dat van commentaar wordt voorzien door lord Vermilion. Steeds opnieuw wordt er een tipje van de sluier opgelicht en komt het verhaal in een nieuw daglicht te staan. Dat maakt De maagdentempel fascinerend tot op de laatste bladzijde.

Eigen mening:
Vermits ik hem niet uitglezen heb, kan je al raden dat ik niet echt weg was van dit boek. Het verhaal vond ik nogal krullerig geschreven en daarmee bedoel ik: ze gaan wel erg in detail. En ze beschrijven de dingen nogal verbloemd, vooral seks dan.
Kortom: dingen waar ik het als 21ste eeuwer van op mijn heupen kreeg. Ik ben tot blz 93 geraakt en lezers die verder geraakt zijn mogen mij steeds een boekbespreking schrijven. Ik zal ze met veel plezier op deze site toevoegen.

Score: 2 op tien. Uiteindelijk heeft ze een boek geschreven van 456 blz. Daarom de 2, voor de moeite maagdentempel

19:47 Gepost door Emily Page in Romans | Permalink | Commentaren (4) | Tags: liefde, seks |  Facebook |

Commentaren

Geen aanrader dus! Daar ga ik mij niet moe aan maken.
Liefs

Gepost door: Mythoske | 12-09-07

Ik volg jouw lees(in)spanningen wel, Emily. 't is altijd een persoonlijk aanvoelen. Ik lees een boek of ik bekijk een tv-programma een kwartier en als ik er dan niet geheel in opgegaan ben, heb ik wat anders te doen.

Groetje

Gepost door: Willy | 13-09-07

Ik nodig u uit voor mijn tentoonstelling in Museum Blomme meer informatie op mijn blog
Nog een fijne avond

Groetjes
Linda

Gepost door: Linda | 13-09-07

Jammer dat je niet hebt doorgebeten. Ik vind het een razendknap geschreven roman met veel draadjes die uiteindelijk toch allemaal weer bij elkaar komen. Bij zo'n historische roman is het ook leuk om te Googelen wat fictie is en wat niet. Die dokter met zijn sexbed heeft echt bestaan op de beschreven plek in Londen.
De roman is inderdaad bijna Tolstojaans qua uitgebreide beschrijvingen, maar ik vind het taalgebruik zo mooi en zo goed vertaald ook dat het me niet is gaan vervelen.

Gepost door: Gerard Waskwam | 05-02-12

De commentaren zijn gesloten.