10-05-07

Nu niet van Francois Cauliez

William Dinsdale is een neurotische man. Zijn leven drijft voort op routine en eenvoud. Hij houdt niet echt van de meeste mensen, maar wel van zijn vrouw Clara en zijn dochtertje Laura. Hij houdt niet van werken, lekker eten en grote massa's. Hij houdt wel van zijn dure zetel, zijn boeken, de 5 CD's die hij elke maand koopt (niet meer maar ook niet minder). En bovenal hij is verschrikkelijk LUI
Op een dag gooit hij zijn leven om: hij reageert op een geheimzinnig (romantisch) zoekertje, gaat ondanks zijn luiheid een overspellige relatie aan en hij treedt in de politiek (hij denkt dat hij dan 4 jaar niets moet doen) met de zeer toepasselijke naam LUI (lijst van unieke personen)
Hoe zijn nieuwe avonturen stroken met zijn natuurlijke luiheid lees je dus in 'Nu niet".
Het verhaal is misschien niet het orgineelste wat je ooit las
Maar de manier waarop Cauliez met woorden speelt is fantastisch. Hij benoemt dingen die ik wel denk maar nooit zo mooi in woorden kan verpakken als hij.
Dit is niet mijn eerste boek dat ik van Cauliez las (zie ook "En de liefde GDV?) dus ik wist al dat ik van zijn woorden hield. Maar dit was Cauliez's eerste boek en het werd al direct lovend onthaalt.
Ik sluit mij dus aan bij al die lovende commentaar. Het is een leuk boek dat je overal kan lezen: het leest vlot, het heeft geen pretentie maar je hebt ook niet het gevoel dat je het zoveelste stationromannetje leest
En wat me nog het meest beviel....
Ik heb een paar trekjes van William (blush) maar de welke daar gaan we het even niet over hebben.........
Een pluim voor Cauliez en een verdiende 8,5!!!!!!cauliez

20:52 Gepost door Emily Page in Romans | Permalink | Commentaren (4) | Tags: liefde, ontrouw, politiek |  Facebook |

Commentaren

Gelijkende trekjes? Eventjes raden: je houdt van zo'n heerlijke zetel en boeken, niet van massa's. En je bent uniek! Dat laaste is in elk geval juist met die boekbesprekingen van jou. Ik ga naar het boek omzien.

Groetje

Gepost door: Willy | 11-05-07

Dat ga ik ook eens lezen....bevalt me wel.
Reactie op je vraag: Goden en mythen hebben mij altijd enorm geboeid, als klein kind al.....ik heb er veel boeken over en dan nog wat info hier en daar,hé!
Groetjes

Gepost door: Mythoske | 14-05-07

Fijn om zoveel leuke complimenten te lezen.
Hebben we hier te maken met een echte fan?

Groeten,

F. Cauliez

Gepost door: François | 18-05-07

Dubbel fijn Ja hoor
Ik vond het een enorm leuk boek om te leven. Maar ik vind wel dat je meer boeken mag schrijven.
Maar als t om een goed boek gaat, ben ik bereid om te wachten hoor. Dus no pressure!!

Gepost door: Emily | 18-05-07

De commentaren zijn gesloten.