15-03-07

De Historicus van Elizabeth Kostova

Een vriendin raadde me dit boek aan en de cover/ achterflap zag er veelbelovend uit.
Ik begon dus vol moed aan het boek
De historicus begint wanneer een meisje van zestien op een avond thuis in Amsterdam, niet alleen een vreemd boek vindt in de bibliotheek van haar vader, maar ook enkele verontrustende brieven. Op zoek naar het waarom van deze brieven stapt ze een wereld vol intriges binnen en maakt kennis met vier historici die hun reputatie, hun geestelijke gezondheid en hun leven op het spel zetten om een middeleeuws geheim te ontcijferen dat tot op de dag van vandaag een bedreiging vormt.
Het was niet echt slecht maar ik had er meer van verwacht. Het boek kon me gewoon niet boeien. Vrienden zeiden dat je door de eerste 150 blz moet geraken en dat het boek dan leest als een trein.
Wel ik ben aan p 145 geraakt en ik had echt geen moed meer. Het boek is dus niet uitgeraakt. Maar mensen die het boek wel gelezen hebben en het goed vinden mogen mij steeds laten weten wat ik gemist heb9045850621

20:12 Gepost door Emily Page in Romans | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dracula, zoektocht, mystery, dood |  Facebook |

Commentaren

De plot lijkt wel spannend. Maar ja, historici hebben dat imago zo al niet mee... Als ik het boek tegenkom, probeer ik het wel een keertje.

Groetje

Gepost door: Willy | 15-03-07

Ik heb het boek bijna 2 weken geleden gekocht. De korte inhoud beloofde een speurtocht naar een middeleeuws geheim... Net iets voor mij. Ik ben dus meteen beginnen lezen en heb het boek nu al bijna uit. Mij heeft het meer dan 700 blz. tellende verhaal vanaf de eerste bladzijde kunnen boeien. Ik was ook blij verrast de aard van het mysterie te ontdekken. Voor de verandering geen copycat van Dan Brown... Ingewikkeld vind ik het boek niet. Prachtige beschrijvingen, en inderdaad : VEEL om te lezen, maar geen vreemde, onverklaarbare gedachtensprongen of wendingen. Je moet er natuurlijk voor zijn, maar persoonlijk vraag ik me af of ik ooit nog een boek ga lezen dat me evenveel kan boeien !

Een dikke, vette 10/10 van mij !

Gepost door: Veronique | 30-07-07

De commentaren zijn gesloten.