15-12-06

Wolf! Een wolf als huisdier van Marika Morgan

Marika's man David is heel erg gefascineerd door wolven. Het koppel besluit om een jonge wolf in huis te halen. Na een hele speurtocht vinden ze toch een jong wolfje die ze Shunka noemen. Samen met de puppy Happy (kruising border-newfoundlander) groeit de witte toendrawolf op ergens in Canada. Al snel worden de verschillen tussen honden en wolven duidelijk. Shunka heeft geen will to please zoals Happy.
Morgan toont ons dat de wilde spirit van wolven zich moeilijk aanpast aan de regels van een huishouden (bvb niet alles "inpikken" en naar je nest mee slepen). De achterdochtige aard van wolven (gegroeid door jaren van terrorisering van de mens) is zo erg ingebaken in de wolf dat zelfs een liefhebbende familie deze niet kan verminderen.
Het is een mooi (waargebeurd) verhaal over onze wilde natuur en de angst van mensen voor wolven (en omgekeerd).
Morgan probeert ons respect te doen krijgen voor deze voorvader van onze beste vriend (de hond). Bij mij had ze dat niet moeten doen, ik heb nooit in het sprookje van de boze wolf geloofd. Voor mij is de wolf altijd al een mysterieus, prachtig wild dier geweest. Het verhaal van Shunka trof me dan ook erg... shunka

14:25 Gepost door Emily Page in Dierenverhaal | Permalink | Commentaren (2) | Tags: waargebeurd, dieren, milieu, natuur |  Facebook |

Commentaren

Dit boek is gewoonweg prachtig! De ups en downs die ze met Shunka en Happy meemaken, het vertrouwen,.. Ik hoop dat alle mensen die dit boek gelezen hebben hun vooroordeel over de wolven hebben herzien. en zoals David ons in het boek verteld: "Hij heeft ons zijn vriendschap gegeven, maar nooit zijn ziel, die altijd vrij en wild is gebleven."

Gepost door: Sanne | 28-07-07

heel goed boek maar weet iemand wat informatie over Marika Morgan?

Gepost door: Ronica Slot | 26-06-11

De commentaren zijn gesloten.