21-11-06

Gehakte Hagedis van Isabella Tree

Isabella schrijft haar reisverhaal neer in dit boek. Ze vertrekt naar Mexico. Daar bezoekt ze de verschillende delen van Mexico. Van het macho Mexico Stad tot de overblijvende (verborgen) Maja indianen.
Ze neemt deel aan sjamanische rituelen met de maya's in het door oorlog verscheurde Chiapas; feest met de travestieten en vrouwelijke stamhoofden van Juchitán; wacht op de komst van de geesten op een oude begraafplaats bij het meer van Pázcuaro tijdens de Nacht van de Doden; en eet samen met Huicholindianen de hallucinogene peyotlcactus in de woestijn van de Siërra.

Isabella Tree doorspekt haar reisverhaal vol met feiten en legendes over Mexico. Ze schuwt ook geen enkele invalshoek: geografisch, geschiedkundig, ecologisch, sociaal. Je leest Mexico in al haar facetten
Wanneer je dit boek uit heb, heb je al ene mini cursus Mexicologie binnen. Het is een leuk boek maar door de vele feiten verlies je soms wel het verhaal.
Wanneer je niet door Mexico gefascineerd bent, krijg je het boek dus niet uit. Maar ja dan zal je ook niet zo snel aan het boek beginnen.
Het ene hoofdstuk vond ik leuker dan de andere maar dat is waarschijnlijk persoonlijk (ik vond de stukken over de authentieke indianen de leukste).

Kortom een leuk boek dat je niet even snel snel tussen de soep en de patatten leest......hagedisScore: 5/10

19:47 Gepost door Emily Page in Reisverhalen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mexico, reisverslag |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.